Interesujący i obszerny materiał z Italy!

traveler51

Interesujący i obszerny materiał z Italy!

Post autor: traveler51 »

Cześć,
zapraszam do mojej relacji z podróży po Italy na swojego bloga. W trakcie wyjazdu odwiedziliśmy miejsca: Werona – Garda – Mediolan – Turyn – Monako – Genua - Marine de Grosseto – Rzym –Sienna - Florencja i jeszcze kilka urokliwych miejsc po drodze. Piękne zdjęcia oraz mnóstwo przygód jest opisana na blogu. Jestem ciekaw Waszych komentarzy ;).

Link do relacji: http://pixblog.eu/?p=375
Link do fb: https://www.facebook.com/pages/pixbloge ... 1750608949

Tomek
TiTuS

Re: Interesujący i obszerny materiał z Italy!

Post autor: TiTuS »

Jesteś ciekawy komentarzy? Na razie będzie tylko jeden - zmień podkład, bo tego się nie da czytać.
Awatar użytkownika
Tom_Cat
Administrator

Post autor: Tom_Cat »

Witaj na forum. :hej:
traveler51 pisze:Marine de Grosseto
Czy nie powinno być Marina di Grosseto? :mysli01:
traveler51 pisze:zapraszam do mojej relacji z podróży po Italy
Temat ten w żaden sposób nie wiąże się z Sardynią, zostaje, więc przeniesiony do odpowiedniego działu: Dyskusja ogólna o Włoszech
Viaggio

Post autor: Viaggio »

Hmm, znam bardzo ciekawy materiał o Itali. Wpadł mi w "myszkę: przy okazji buszowania po necie. Ale link został z tej strony usunięty, nie wiedzieć czemu. :cry:
Jeśli ktoś chciałby zajrzeć na tą stronę to niech pisze, podam link. A naprawdę można doczytać fajnych info, zwłaszcza dla tych co podróżują na własną rękę.

Ciao,
Awatar użytkownika
Konrad
Administrator

Post autor: Konrad »

Z użytkownikiem Viaggio żegnamy się na miesiąc, być może w tym czasie "otrzeźwieje". Post zostaje jako przestroga dla innych. Pomimo wielokrotnych ostrzeżeń nie zastosował się do zasad obowiązujących na Italia Forum (viewtopic.php?f=39&t=693).
Użytkownik próbował spamować forum linkiem do swojego bloga, nie związanego z tematyką forum, łamiąc przy okazji co najmniej 4 punkty powyższego regulaminu:

5. Posty o tej samej treści piszemy jeden raz.

Użytkownik stwierdził, że dla niego to za mało i wkleił reklamę swojego bloga, o tej samej treści i znaczeniu, choć w nieco zmienionej formie, w 4 różnych miejscach.

6. Piszemy zawsze na temat.

Żaden post użytkownika nie był związany z wątkiem, w którym został zamieszczony. Przykład: co ma wspólnego link do bloga o podróżach po świecie z wątkiem "Najlepsze kurorty nadmorskie we Włoszech według Guida Blu" czy "Opłaty za autostrady oraz ceny benzyny we Włoszech". :shock: Jest prawdą, że na stronie użytkownika znajduje się również materiał z podróży do Włoch, jednak zamiast zamieścić link bezpośrednio do niego, wówczas przynajmniej w tym wątku napisałby na temat :lol:, dał link do strony głównej (podróże po świecie), używając sformułowania "można znaleźć na...". Materiały o Włoszech można znaleźć również na Google, jednak nikomu nie przychodzi do głowy, żeby zamieszczać link do tej wyszukiwarki.

8. Nie będą tolerowane posty (informacje) mogące w jakikolwiek sposób wprowadzić użytkowników w błąd (także co do źródła pochodzenia treści), nieprawdziwe, niesprawdzone (o ile nie zostało to wyraźnie zaznaczone).

Użytkownik próbował wprowadzić w błąd forumowiczów co do źródła pochodzenia zamieszczanych treści, sugerując, że są to materiały znalezione przez niego w internecie, co wyraźnie widać choćby w poście powyżej: "Wpadł mi w "myszkę: przy okazji buszowania po necie". W rzeczywistości jest on właścicielem reklamowanej strony.

9. Do zamieszczania treści komercyjnych służy dział Tablica Ogłoszeniowa (wyłącznie treści związane z tematyką forum), ewentualnie stopka (Panel użytkownika>Profil>Podpis).

Strona użytkownika nie ma nic wspólnego z tematyką forum (to forum Italia, a nie Podróże po świecie :twisted:) i ma charakter komercyjny (pełno na niej wszelkiego rodzaju reklam). Użytkownik został poinformowany o dozwolonych sposobach "zareklamowania" swojego bloga na forum, jednak zdecydował, że z nich nie skorzysta.

Co jak co, ale wprowadzanie forumowiczów w błąd, w jakikolwiek sposób, na pewno nie będzie na tym forum tolerowane, przynajmniej dopóki ja mam tu coś do powiedzenia. :mrgreen:
Jesteśmy chyba jednym z najbardziej tolerancyjnych for w internecie i przymykamy często oko nawet na treści o oczywistym charakterze reklamowym, jednak wszystko ma swoje granice.

Jeśli ktoś posiada ciekawą stronę, bloga, relację czy galerię zdjęć związaną z tematyką forum, zawsze może się nią podzielić, zachęcamy wręcz do współpracy. Oczywiście trzeba zrobić to w odpowiedni sposób i w odpowiednim miejscu, a nie tak jak użytkownik Viaggio, łamiąc przy okazji połowę punktów regulaminu. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna o Włoszech”