To mój pierwszy post na forum, i mam nadzieję że pozostanę na nim dłużej. Do napisania skłoniła mnie chęć wyjazdu na wakacje do Włoch, a wcześniej warto zasięgnąć języka u osób bardziej doświadczonych
Początkowo upierałem się na Chorwację, lecz moja druga połowa przeforsowała Italię, więc zaczynam powoli zbierać informację o nowym celu podróży
Dlaczego piszę w tym dziale? Chcielibyśmy zahaczyć na 2 dni o San Giovanni Rotondo. O ile można znaleźć wiele informacji o tym miejscu, o tyle chciałem Was dopytać w które miejsce warto później uderzyć, aby cieszyć sie piękną wodą, ładną plażą, oraz aby było to miejsce "wypadowe" - gdyż wakacje dla mnie nie do końca są tylko do leżenia;).
Byłby to nasz pierwszy wyjazd do Włoch, i naturalnie chciałbym, abyśmy skorzystali z niego jak najlepiej:)
Wyjazd z racji nastawienia na zwiedzanie planuję samochodem - z południowych rejonów Polski (okolice Nowego Targu).
Jeśli mógłbym liczyć na podpowiedzi w którą część wybrzeża uderzyć po SGR, byłbym bardzo wdzięczny. Udam się wówczas do czytelni, i zapewne będę Wam (o ile to możliwe) zajmował czas pytaniami odnośnie poszczególnych miejsc.
Pozdrawiam
Michał