Propozycja nowego działu
- Konrad
- Administrator
Działy, skórka, logo - propozycje i uwagi.
Proszę o wasze uwagi i propozycje odnośnie forum. Na razie wszystko jest w "wersji próbnej". Czy taki układ działów jest w porządku? Logo oczywiście jest do wymiany, robiłem je całe 5 minut.
Co sądzicie o tej skórce? Wszystko można zmienić zgodnie z wolą użytkowników - miłośników Włoch. 
Re: Działy, skórka, logo - propozycje i uwagi.
Proponuję podforum na polecane miejscówki-hotele, pensjonaty, campingi.
- Konrad
- Administrator
Re: Działy, skórka, logo - propozycje i uwagi.
Witaj.czuszka pisze:Proponuję podforum na polecane miejscówki-hotele, pensjonaty, campingi.
Proszę bardzo, mówisz i masz. Szybki jestem.
Czy taki tytuł działu będzie w porządku czy proponujesz coś zmienić?
-
spartan530
Propozycja nowego działu
Ja bym miał taką propozycję żeby dodać jeszcze dział Korsyka. Piękna wyspa to jest i w sumie to bardziej włoska niż francuska.
- Konrad
- Administrator
Re: Propozycja nowego działu
Twój pomysł musi mi się podobać, ponieważ Korsyka to obok Sardynii moja ulubiona wyspa.
Poza tym w swoim archiwum mam przynajmniej kilkanaście tysięcy zdjęć zrobionych na całej wyspie.
Uzasadnienie jak najbardziej słuszne, Korsyka choć należy do Francji to geograficznie, historycznie, językowo i kulinarnie bliżej jej do Włoch. Wyspa leży 12 km od Sardynii, 82 km od Piombino w Toskanii i około 170 km od francuskiego Lazurowego Wybrzeża. Korsyka przez wiele wieków należała do Republiki Genui. Na wyspie bez problemu porozumiemy się w języku włoskim (przynajmniej z rodowitymi mieszkańcami). Pierwsza konstytucja Korsyki została napisana w języku włoskim, który był językiem oficjalnym na wyspie do 1859 roku. Kuchnia korsykańska jest pod dużym wpływem kuchni włoskiej, w szczególności kuchni liguryjskiej i toskańskiej.
Biorąc pod uwagę powyższe ja jestem zdecydowanie na tak. Jeśli nie będzie głosów sprzeciwu możemy dodawać Korsykę.
Myślę, że Agata ma podobne zdanie?
Uzasadnienie jak najbardziej słuszne, Korsyka choć należy do Francji to geograficznie, historycznie, językowo i kulinarnie bliżej jej do Włoch. Wyspa leży 12 km od Sardynii, 82 km od Piombino w Toskanii i około 170 km od francuskiego Lazurowego Wybrzeża. Korsyka przez wiele wieków należała do Republiki Genui. Na wyspie bez problemu porozumiemy się w języku włoskim (przynajmniej z rodowitymi mieszkańcami). Pierwsza konstytucja Korsyki została napisana w języku włoskim, który był językiem oficjalnym na wyspie do 1859 roku. Kuchnia korsykańska jest pod dużym wpływem kuchni włoskiej, w szczególności kuchni liguryjskiej i toskańskiej.
Biorąc pod uwagę powyższe ja jestem zdecydowanie na tak. Jeśli nie będzie głosów sprzeciwu możemy dodawać Korsykę.
- agatuniowo
- Administrator
Re: Propozycja nowego działu
Jestem za dodaniem Korsyki, jako nowego działu. Jak Konrad już wspomniał jest ona bliżej Włoch niż Francji. O Korsyce można się rozwodzić godzinami. Ze swoimi plażami, górami i wodospadami jest niemalże tak samo piękna jak Sardynia.