Cześć!
W zeszłym roku byłem w Toskanii i bardzo mi się podobało. Zastanawiam się czy jeszcze raz wybrać Toskanię czy jakiś inny region. Znajdę gdzieś coś w podobnym klimacie?
Wakacje we Włoszech
-
- Konrad
- Administrator
Re: Wakacje we Włoszech
Cześć. Wybacz, że dopiero teraz odpowiadam, ale niedawno wróciliśmy z Sardynii. Gdybyś podał trochę więcej szczegółów, np. jakie miejsca Ci się podobały w Toskanii to by było łatwiej coś doradzić.
Domyślam się, że pisząc o klimacie nie masz na myśli pogody.
Według mnie regiony najbardziej podobne do Toskanii to jej wschodni sąsiedzi czyli Umbria i Marche. Mają one też jedną przewagę nad Toskanią, a mianowicie zdecydowanie mniej turystów. Można znaleźć małe średniowieczne miasteczka, gdzie często jedyni zwiedzający to co najwyżej jakaś para zabłąkanych Anglików. Chociaż oczywiście w miejscach najbardziej znanych w sezonie tak jak wszędzie jest dużo turystów.
Jeśli zdecydujesz się jednak jechać po raz kolejny do Toskanii to uważam, że jest tam tak dużo ciekawych miejsc, że spokojnie wystarczy przynajmniej na kilka sezonów.
Domyślam się, że pisząc o klimacie nie masz na myśli pogody.

Jeśli zdecydujesz się jednak jechać po raz kolejny do Toskanii to uważam, że jest tam tak dużo ciekawych miejsc, że spokojnie wystarczy przynajmniej na kilka sezonów.